Από δικαιολογίες άλλο τίποτα

Ενώ το πανελλήνιο συζητούσε χθες το θλιβερό περιστατικό του ατυχήματος της 8χρονης σε παιδική χαρά της Νέας Παραλίας, κάτοικος της Θεσσαλονίκης γνωστοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι κατήγγειλε την κακή κατάσταση της τσουλήθρας (στην οποία η 8χρονη τραυματίστηκε) ήδη από τις 19/04. Το πράγμα, μάλιστα, γίνεται χειρότερο. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο εργαζόμενοι της υπηρεσίες είχαν όντως μεταβεί επί τόπου στην παιδική χαρά όπου διαπίστωσαν ότι… η τσουλήθρα δεν είναι… επικίνδυνη.

Εάν όλα αυτά ισχύουν (και πραγματικά θα θέλαμε να μην ισχύουν) βρισκόμαστε μπροστά σε ακόμα ένα επεισόδιο στο θέατρο του παραλόγου στο οποίο πρωταγωνιστούν οι δημοτικές διοικήσεις και υπηρεσίες σε αυτήν την χώρα: Όλα λειτουργούν στο φαίνεσθαι, οι άρχοντες κομπάζουν επί της αποτελεσματικότητας στα ΜΜΕ, επί της ουσίας δεν γίνεται τίποτα, και φυσικά, από δικαιολογίες άλλο τίποτα.

Ιδού η επιτομή της μιζέριας που υποβαθμίζει την καθημερινότητά μας. Κατά τα άλλα, οι παιδικές χαρές σπανίζουν αλλά… «ανακαινίζονται», όταν ανακαινίζονται οι προδιαγραφές ασφαλείας τηρούνται στο περίπου, την ίδια στιγμή που βέβαια ελάχιστοι σέβονται τον κανονισμό λειτουργίας τους, τις μετατρέπουν σε σκουπιδοτόπους, ή υπαίθρια καφενεία για θεριακλήδες, όταν βέβαια δεν είναι πιάτσες διακίνησης ή εστίες κάθε λογής μικροπαραβατικότητα όπως συμβαίνει στην Αριστοτέλους.

Και όλα αυτά σε μια κοινωνία που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα, και που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να θέσει σε πρώτη προτεραιότητά την αντιμετώπισή του. Ποια θα είναι η απάντηση από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης; Μα φυσικά, μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τις ασφαλτοστρώσεις που διεξάγονται ή για κάποια επίσκεψη του δημάρχου, που βρίσκεται πάντα κοντά στους πολίτες και ακούει με ενδιαφέρον τα παράπονά τους.

Η αναφορά δημότη για την επικίνδυνη τσουλήθρα. Πηγή εικόνας: Facebook (Prodromos Nikiforidis)

Διαδικτυακή πηγή εικόνας εξωφύλλου ανάρτησης: newsbreak.gr

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s