Μένουμε Θεσσαλονίκη: «Η πόλη χρειάζεται στιβαρή ηγεσία για να αντιμετωπίσει την παρακμή».

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου της παράταξής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης (21/2), για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και για το ζήτημα των νέων οικογενειών στο κέντρο της πόλης:

-συγκρατημένες και αναντίστοιχες οι στάσεις της διοίκησης του Δήμου για τη δολοφονία του Άλκη Καμπάνου που συντάραξε την πόλη.

-Δεν παρευρέθηκε όλο το ΔΣ στον τόπο, για να διατρανώσει το “φτάνει πια”, όπως είχαμε εξαρχής ζητήσει.

-Τα φαινόμενα αυτά εμφανίζονται ενισχυμένα σε κατεστραμμένα βιομηχανικά κέντρα, όπως και σε πόλεις των ΗΠΑ, σε ένα καθεστώς που οδηγεί τον καθημερινό άνθρωπο στο περιθώριο.

-δεν είναι σωστό να ταυτίζεται προνομιακά ή μόνο η οπαδική βία με το νεοφασιστικό φαινόμενο, αλλά είναι σύμπτωμα μιας ευρύτερης κατάστασης.

-οι πολιτικές ηγεσίες δεν απαντούν με τη σοβαρότητα και την αυστηρότητα που απαιτείται σε τέτοια φαινόμενα λόγω πολιτικού κόστους.

-είναι δύσκολο να μεγαλώσει ένα παιδί στο κέντρο της πόλης από τους νέους γονείς, σε παιδικές χαρές με σκουπίδια ή όπου συνεχίζεται η διακίνηση ναρκωτικών. Ο Δήμος δεν προέβλεψε τον τρόπο να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αυτά. Δεν θέλουμε ένα κέντρο όπου δεν ζουν μεσαίες και κατώτερες τάξεις ή νέες οικογένειες.

-Δεν έχουν συζητηθεί ποτέ στο Δήμο οι δομές προσωρινής φύλαξης των παιδιών, η υποστήριξη της εργαζόμενης μητέρας, με όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη προγράμματος για το δημογραφικό ζήτημα στην πόλη.

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s