Διπλωματία των Πόλεων ή «Η φωνή του Ερντογάν»;

Ξεπέρασε κάθε όριο η πλάγια και έμμεση υποστήριξη που παρέχει ο Γιάννης Μπουτάρης στο κατεστημένο της Τουρκίας: Φαίνεται πως οι μπίζνες που σχεδιάζει με τους Τούρκους επιχειρηματίες έχουν μεγάλο τίμημα. Που δεν είναι άλλο από την αυτολογοκρισία του Δήμου Θεσσαλονίκης απέναντι πράξεις μείζονος βαρβαρότητας, όπως αυτές που συντελούνται εδώ και μήνες στο Βόρειο Κουρδιστάν (Νοτιο-ανατολική Τουρκία), αλλά και την έμμεση αποδοχή κάθε πτυχής της τουρκικής πολιτικής –ακόμα και αν αυτή έχει να κάνει με τον έλεγχο των δουλεμπορικών κυκλωμάτων και την συστηματική προώθηση προσφύγων και μεταναστών στην χώρα μας με ξεκάθαρο στόχο να εγκλωβιστούν εδώ!

Έτσι, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν αναφερθήκαμε εκτενέστατα στις πρόσφατες αποκαλύψεις για τους πρωτοφανείς εκβιασμούς του Ερντογάν απέναντι στην Ε.Ε., ότι θα διοχετεύσει εκατομμύρια προσφύγων στην Ευρώπη και τα νεκρά παιδιά στο Αιγαίο θα είναι 10.000 ή 15.000, ο Δήμαρχος δικαιολόγησε λίγο-πολύ τον Τούρκο πρόεδρο λέγοντας ότι… «τα ίδια έκανε και ο Καμμένος με τις δηλώσεις του περί Τζιχαντιστών» (!!!). Και όταν του το επισημάναμε, μας απάντησε ότι… «η Τουρκία είναι 80 εκατομμύρια και εμείς 10 εκατομμύρια χαζοί» –υπονοώντας ότι το παιχνίδι έχει χαθεί και ότι είναι μάταιο να προσπαθούμε να αλλάξουμε την έκβασή του.

Ιδού η ουσία των απόψεων Μπουτάρη –ότι αφού χάσαμε το παιχνίδι ας κάνουμε τουλάχιστον μπίζνες με τα ‘αφεντικά’ της κυρίαρχης περιοχής. Γι’ αυτό και έχει βαλθεί να μεταβάλει την πόλη μεταξύ άλλων σε… νεο-οθωμανική ντίσνεϋλαντ,  κάνοντας πλαστική εγχείρηση στην ιστορία της, αλλά και επιδιδόμενος σε έναν συστηματικό επιχειρηματικό ακτιβισμό, προκειμένου να ανοίξει την Θεσσαλονίκη στο τουρκικό κεφάλαιο.

Αυτός είναι εξάλλου και ο λόγος που εδώ και δύο δημοτικά συμβούλια, αρνείται να τεθεί έστω και σε ψηφοφορία ψήφισμα καταγγελίας των εγκλημάτων και της σφαγής που διαπράττει ο τουρκικός στρατός στο Βόρειο Κουρδιστάν (Νοτιο-ανατολική Τουρκία). Την τελευταία φορά μάλιστα, μουρμούρισε προς τον Πρόεδρο του ΔΣ, ότι επίκειται κάποια συνάντηση που έχει να κάνει με το ζήτημα, και ότι δεν μπορεί «να τους τρίψει στην μούρη το ψήφισμα».

Τόσο «ελεύθερη» και «άδολη» είναι λοιπόν η περίφημη «Διπλωματία των Πόλεων» του Δημάρχου, που φτάνει σε σημείο να κάνει την πάπια απέναντι σε πρακτικές του Ερντογάν που έχουν ξεσηκώσει την παγκόσμια κοινότητα και που έχουν θέσει την χώρα μας με την πλάτη στον τοίχο, ένα βήμα πριν την έξωσή της από την Σέγκεν. Και όλα αυτά γιατί; Για τα 66,95€/μέρα που αφήνουν οι Τούρκοι επισκέπτες (σύμφωνα με έρευνα των ξενοδόχων της πόλης) στο πλαίσιο του λαϊκού προσκυνηματικού τουρισμού στο «Σπίτι του Κεμάλ».

Εν τέλει η σιωπή του Δήμου Θεσσαλονίκης απέναντι σε τόσο αποτρόπαια και μαζικά εγκλήματα εξαγοράζεται πολύ φτηνά.

Υ.Γ. Την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, μια ακόμα είδηση μαζικής σφαγής στην μαρτυρική πόλη Τσιζίρε είδε το φως της δημοσιότητας. Πέραν των 60 αμάχων της Δευτέρας 08/02 και άλλοι 150 προστέθηκαν σήμερα –ένα ακόμα «ανδραγάθημα» εκείνων που ο Δήμαρχος καλύπτει με την σιωπή του…

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s