Πώς μπορώ να βοηθήσω;

EPX-DSC_7011Καλούμε όλους, φίλες και φίλους, να λάβουν ενεργά μέρος στην προσπάθειά μας. Το «Μένουμε Θεσσαλονίκη» είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα ένα πολιτικό εργαστήρι που αξιώνει να συμβάλει σε μια νέα εκδοχή της πολιτικής. Μιας πολιτικής με «Π» κεφαλαίο, που να στηρίζεται σε αρχές και όραμα, μιας πολιτικής που προκρίνει την δημιουργική συμμετοχή των πολιτών ως απάντηση στον τελματωμένο πολιτικό κόσμο της ύστερης μεταπολίτευσης –τα «γκρίζα κουστούμια» της πελατείας και της διαπλοκής. Του πολιτικού προσωπικού ως κάστα, ξένη ως προς τα προβλήματα και την καθημερινότητα του λαού. Μια πολιτική, που συνδυάζει τον έξυπνο ακτιβισμό, την διαμαρτυρία, την σοβαρή ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση –και κυρίως έναν ουσιαστικό πολιτικό λόγο «με λογισμό και μ’ όνειρο» καταπώς λέει κι ο ποιητής.

Η αποκατάσταση των κοινών στην πραγματική δημοκρατική και δημιουργική τους διάσταση είναι ο μόνος τρόπος για να φράξουμε τον δρόμο στην νέα κατοχή που βιώνει ο τόπος, και στις θλιβερές της συνέπειες –την λεηλασία της χώρας μας, την φυγή των νέων ανθρώπων, την φτώχεια, την εξαθλίωση και την πολιτιστική παρακμή.

Η δύναμή μας βρίσκεται στο «Εμείς». Στην δημιουργική συνάντηση των πολιτών που μέχρι τώρα υπήρξαν «ανώνυμοι» και ξένοι ως προς το κατεστημένο που μας χρεοκόπησε.

Απευθυνόμαστε σε όλες και σε όλους, άσχετα από ηλικία. Συγκροτούμε ένα ψηφοδέλτιο νέων, αλλά ταυτόχρονα απευθυνόμαστε σε όλους με ένα σύνθημα: Πρέπει να φύγουν οι διεφθαρμένοι, ή στην καλύτερη περίπτωση φθαρμένοι μέχρι το μεδούλι πολιτικοί. Πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο που κάνει τους μεγαλύτερους υποταγμένους και τους νέους, δραπέτες από τη χώρα τους. Και γι’ αυτό υπάρχει ένας μόνο δρόμος, να πάρουμε εμείς τα πράγματα στα χέρια μας.

Συμμετοχή – Στήριξη στο «Μένουμε Θεσσαλονίκη»

 

2323

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s